099 743 4441 hidrovar.bb@gmail.com

HIDRO-VAR

Hidroizolacija bazena

Bazen je, bez obzira na njegov izgled i opremu, spremnik vode. Kako bi osigurali investiciju i spriječili štetu uzrokovanu curenjem vode nužno je napraviti kvalitetnu hidroizolaciju bazena i to s njegove vanjske i unutrašnje strane.

Kako bi osigurali investiciju i spriječili štetu uzrokovanu curenjem vode nužna je kvalitetna hidroizolacija bazena i to s njegove vanjske i unutrašnje strane.

Hidroizolacija bazena s vanjske strane

Kako bi se spriječio prodor vode iz okolnog tla u konstrukciju bazena i u sami bazen potrebno je izvesti hidroizolaciju armirano betonske školjke bazena s vanjske strane. Dno bazena i vanjske stjenke izoliraju se najčešće PVC, TPO, bitumenskim ili bentonitnim hidroizolacijskim trakama.
Hidroizolacija bazena s unutrašnje strane

Hidroizolacija bazena s unutrašnje strane

Hidroizolacija bazena s unutrašnje strane onemogućava istjecanje vode iz bazena. Hidroizolaciju je moguće napraviti na 2 načina ovisno o tome želimo li bazen obložen keramičkim pločicama ili bez obloge. Kada želite da bazen ima završnu oblogu od keramičkih pločica, na pripremljenu betonsku školjku bazena potrebno je nanijeti polimercementni ili epoksidni premaz. Postoje i premazi na bazi epoksida koji ostaju ujedno i kao završni sloj bazena. (galerija radova)

Izolacija bazena PVC folijom – Ipak, najčešće se koristi PVC hidroizolacijska folija u odabranoj boji kao završni sloj. Prednost PVC membrane su svakako cijena, mogućnost brzog popravka nastalih oštećenja te održavanje. Zaštita bazena od oštečenja vodom sačuvat će njegov vijek trajanja.
Izgradnja bazena po sistemu „ključ u ruke“

Osim hidroizolacijskih radova na bazenu, spremni smo vam još ponuditi i uslugu izgradnje bazena koja podrazumijeva i ostale radove kao što su iskop, ugradnja elemenata te spajanje i puštanje strojarnice u pogon, dakle kompletan bazen po sistemu „ključ u ruke“. (galerija radova)

Bazeni su u stvarnosti spremnici vode. Bezobzira na njihovu namjeru treba ih kvalitetno izolirati po horizontalnom, odnosno vertikalnom dijelu. Svrha hidroizolacije bazena jest zapravo sprječavanje gubitka vode iz samih bazena. Danas na tržištu postoje brojni materijali za izolaciju bazena kao što su bazenske folije, polimer-cementni premazi…