099 743 4441 hidrovar.bb@gmail.com

HIDRO-VAR

Hidroizolacija terasa i balkona

Terase i balkoni su česti dijelovi objekta te je pravilna hidroizolacija tih površina potrebna za dugi vijek cijelog objekta.

Terase i balkoni izloženi su različitim vremenskim utjecajima. Kiša, poledica, snijeg i slični uvjeti zahtijevaju hidroizolaciju površine da bi se sačuvala njihova dugovječnost i funkcija.

Uz premali nagib, hidroizolacija terasa i balkona je glavni razlog poteškoća, a vezano uz namakanje betonskog estriha, posljedica je otpadanje žbuke te raslojavanje fasade sa donje ili gornje strane.

Hidroizolacija terasa i balkona PVC / TPO hidroizolacijskom membranom

Hidroizolaciju terasa i balkona, odnosno njihovu sanaciju dijelimo u dvije skupine: podglazurne hidroizolacije (hidroizolacija od bitumenskih traka, premaza na bazi bitumena i sintetičkih folija) te nadglazurne hidroizolacije (polimercementni i poliuretanski premazi).

Svakako najtrajnija je hidroizolacija terase i balkona sa PVC ili TPO hidroizolacijskom membranom (galerija radova) jer se ne nanosi na podlogu, već je samostalna cjelina koja premošćuje sve veličine naknadno nastalih pukotina na površini. Prednost hidroizolacijskih premaza je ta što ujedno štite i estrih od raspadanja koje uzrokuje vlaga u samom estrihu te temperaturne oscilacije.

Slivnici i pragovi

Mnogo je parametara koje morate uzeti u obzir pri odabiru adekvatnog hidroizolacijskog materijala, a prije svega najvažnije je ispravno ugraditi odabrani materijal. Poučeni iskustvom razvili smo svoj sistem ugradnje hidroizolacije na terase i balkone gdje se posebna obrada posvećuje slivnicima, kutevima te pragovima vrata. Važno je, stoga i pravilno usmjeriti curenje vode na balkonu i terasi. 15 godina bez reklamacije naša je najveća reklama, stoga nam se obratite sa povjerenjem!

Hidroizolaciju terasa i balkona provodimo:

Brtvljenjem balkona i terasa sa sustavima na bitumenskoj bazi
Hidroizolacijom balkona i terasa sa hladno samoljepivim membranama
Brtvljenjem balkona i terasa sa sustavima na mineralnoj bazi

Obratite nam se s povjerenjem!